تعریفی از وکیل حقوقی

وکیل حقوقی وکیلی است که به تمام امور حقوقی واقف و مسلط باشد. این شخص با گذراندن دوره های آموزشی و دانشگاهی به این سمت رسیده و به کار وکالت می پردازد. حرفه وکالت بسیار حساس و سخت است و برای داشتن یک تجربه موفق در کار نیاز به داشتن اطلاعات کامل از قوانین می باشد.
هر شخصی برای انجام امور حقوقی و قانونی خود نیاز به وکیل دارد که آشنایی کامل با قوانین داشته باشد. وکیل حقوقی شخصی است که توسط یک فرد حقیقی یا حقوقی انتخاب می شود تا به مسائل حقوقی آن فرد در مراجع قضایی یا غیر قضایی بپردازد. یک وکیل حقوقی باید تسلط کامل به قوانین حقوقی داشته باشد و در این زمینه تحصیلات تکمیلی خود را طی کرده باشد. چرا که سرنوشت حقوقی موکل در دست وکیل است و وکیل برای احقاق حق موکل خود باید تمام تلاشش را بکند. در نتیجه حرفه وکالت حرفه ای سخت و حساس است و باید کاری که در رابطه با قانون است با دقت تمام توسط وکیل به سرانجام برسد. به طور کلی وظیفه وکیل حقوقی رسیدگی به امور حقوقی موکل خود می باشد (امور حقوقی همچون حقوق خانواده، حقوق مهاجرتی، چک و سفته، انواع قراردادها، حقوق ملکی و شرکت ها).

وکیل حقوقی

مشاوره با وکیل حقوقی

وظیفه اصلی وکیل حقوقی معمولاً نمایندگی اشخاص حقیقی و حقوقی در قضاوت مدنی است. آنها به مشاوره حقوقی، تهیه و بررسی قراردادها، رسیدگی به اختلافات قراردادی و حل و فصل امور حقوقی مرتبط با موضوعات مختلف خواهند پرداخت. در مقابل وکیل کیفری، به عنوان یک زیرمجموعه از وکیل حقوقی، در حوزه حقوق کیفری فعالیت می‌کند.
هر مسئله ای که در ارتباط با امور و قوانین مدنی باشد، حقوق مدنی نام دارد. پس در نتیجه در صورتی که در رابطه با مسائل حقوقی دعوایی مطرح گردد به آن دعاوی حقوقی گفته می شود. برای مثال جبران خسارت، مطالبه وجه، مطالبه نفقه و مطالبه مهریه که یکی از دعاوی حقوقی مطرح در جامعه می باشد، از جمله دعاوی حقوقی به شمار می آیند. قوانین حقوقی معمولا در قانون مدنی مشخص شده اند و به دو قسمت اموال و اشخاص دسته بندی می شوند. دعاوی مربوط به اموال موضوعاتی همچون مالکیت، حقوق افراد بر اموال خود، قراردادهای خرید و فروش، رهن و اجاره، مسائل مربوط به وصیت و ارث و میراث و مطالبه طلب می باشند. اما در قوانین و دعاوی مربوط به اشخاص می توان به مسئله تابعیت، ازدواج و طلاق اشاره نمود. برای رسیدگی به دعاوی حقوقی قانون آیین دادرسی مدنی قانون حاکم بر آن می باشد.حرف یک شخص زمانی در دادگاه سندیت دارد که مطابق با زبان قانون باشد و این کار از دست هر کسی بر نمی آید در نتیجه باید کار را دست کاردان سپرد. وظیفه یک وکیل همین است که در قبال تعهدی فی مابین خود و موکل خود انجام یک عمل حقوقی را بر عهده بگیرد و مطابق با قوانین، آن را به سر انجام برساند. وظایف وکیل حقوقی رسیدگی به امور و دعاوی حقوقی می باشد و بیشتر در دادگاه های حقوقی، دادگاه خانواده و شوراهای حل اختلاف فعالیت می کند. وکیل حقوقی باید به تمامی قوانین حقوقی مانند قانون مدنی، قانون آ.د.م (قانون آیین دادرسی مدنی)، قانون حمایت از خانواده، قانون تجارت، قانون امور حسبی و سایر قوانین حقوقی تسلط کامل داشته باشد و بتواند موکل را به حق خود برساند.

کانون وکلا.

ارتباط با عدل نیکان.