مقالات دعاوی کیفری

ممنوع الخروج شدن به چه معناست؟

ممنوع الخروج
ممنوع الخروج شدن به چه معناست؟ 

اگر فردی تمامی مدارک خروج از کشور را به همراه داشته باشد اما از خروج او در تمامی مرزهای کشور اعم از زمینی، هوایی و دریایی ممانعت شود این فرد ممنوع الخروج شده است و حق ندارد از مرزهای کشور عبور کند و وارد خاک کشور دیگری شود.

در واقع افراد به دلایل گوناگونی همچون بدهکاری مالیاتی، نپرداختن مهریه، مسائل امنیتی، بدهکاری بانکی و … ممنوع الخروج می شوند. برای رفع ممنوع الخروجی باید به مرجعی که دستور ممنوع الخروج شدن را صادر کرده است مراجعه و مراحل رفع ممنوع الخروجی را انجام داد.

شرایط ممنوع الخروج شدن دختر مجرد توسط پدر

فرزندان پسر و دختر زیر ۱۸ سال نیاز به اجازه ولی برای خروج از کشور دارند. بر اساس قانون حمایت از خانواده مصوب سال ۱۳۹۱ اگر ولی اجازه خروج فرزند زیر ۱۸ سال خود را ندهد دادگاه خانواده با در نظر گرفتن مصلحت کودک یا نوجوان با اخذ تضمین اجازه خروج را صادر خواهد کرد. 

اما دختر مجرد بالای ۱۸ سال نیازی به رضایت ولی ندارد و ولی نیز نمی تواند دختر بالای ۱۸ سال خود را ممنوع الخروج کند. تنها در شرایطی قانونی که پدر بتواند اثبات کند که سفر به ضرر دختر او است می تواند دادخواست ممنوع الخروج کردن دختر را تقدیم دادگاه کند و در آنجا برای ممنوع الخروج شدن دختر مجرد تصمیم گیری شود.

ممنوع الخروج شدن بابت مهریه

مرد در زمان عقد و امضای سند ازدواج تعهد می کند که مالی تعیین شده را به عنوان مهریه به همسر خود بدهد و بر اساس قانون زوجه هر وقت آن را مطالبه کند زوج ملزم به پرداخت آن است. اگر مرد از پرداخت آن خودداری کند یا قصد فرار از پرداخت مهریه را داشته باشد زن میتواند با مراجعه به اجرائیه ثبت اسناد یا دادگاه نسبت به ممنوع الخروج کردن همسر خود اقدام کند.

مرد می تواند با تعیین تکلیف کردن مهریه نسبت به رفع ممنوع الخروجی خود اقدام کند. مرد برای تعیین تکلیف کردن مهریه چند راه دارد. پرداخت یکجای مهریه، جلب رضایت زوجه یا درخواست اعسار مهریه و تایید آن توسط دادگاه از جمله مواردی است که زوج می تواند برای رفع ممنوع الخروجی اقدام کند.

آیا ممنوع الخروج شدن مشمول مرور زمان می شود؟

ممنوع الخروجی مشمول مرور زمان نخواهد شد و تا زمانی که در دستگاه ذیربط موضوع حل نشود امکان رفع ممنوع الخروجی وجود ندارد. دادگاه در هنگام صدور حکم ممنوع الخروجی بر اساس جرم و بدهی مانع خروج افراد از کشور می شود اما این حکم ها 6 ماه معتبر است و بعد از آن اثری ندارد اما قابل تمدید است و می توانند با نظر قاضی آن را تمدید کرد. 

رای ممنوع الخروج شدن که توسط دادگاه صادر می شود قابل اعتراض خواهد بود و افراد می توانند در ظرف 20 روز اعتراض خود را تقدیم دادگاه تجدید نظر کنند.

استعلام ممنوع الخروجی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *