منظور از سه طلاقه :
برای جلوگیری از روش مردانی که دچار عصبانیت هستند و بدون جهت زن خود را طلاق می دهند ماده (۱۰۵۷)قانون مدنی ایران مقرر داشته :(زنی که سه مرتبه متوالی زوجه یک نفر بوده و مطلقه شده بر آن مرد حرام می شود مگر این که به عقد دائم به زوجیت مرد دیگری در آمده و پس از وقوع نزدیکی با او به واسطه طلاق یا فسخ یا فوت،فراق حاصل شده باشد)ماده مزبور دارای دوقسمت است:یکی حرمت نکاح مجدد شوهر با زنی که سه مرتبه طلاق داده شده است.دیگری جواز نکاح مجدد شوهر با مطلقه مزبور پس از ازدواج با مرد دیگر.
۱_حرمت نکاح مجدد شوهر با زنی که سه مرتبه طلاق داده شده است.
زنی که سه مرتبه متوالی زوجه یک نفر بوده و مطلقه شده بر آن مرد حرام می شود. شرایط حرمت نکاح مجدد شوهر با زن خود عبارت است از:
الف_زن سه مرتبه متوالی زوجه یک نفر بوده است _این امر در خارج بدین نحو می باشد که مردی زوجه دایمه خود را طلاق دهد و سپس با او ازدواج کند و مجددا طلاق دهد و مرتبه سوم نیز با او نکاح نماید و مرتبه سوم طلاق داده شود.در این صورت نکاح مجدد آن زن بر آن مرد حرام است. در صورتی که کسی زوجه خود را سه مرتبه طلاق دهد بدون ایجاد نکاح در بین آنها مانند آنکه سه مرتبه بگوید:طلقتک یا یک مرتبه بگوید:طلقتک ثلاثا نزد فقهای امامیه سه طلاق شناخته نمی شود بلکه بنا بر نظری یک طلاق محقق می گردد.
ب_نکاح زوجین دائم بوده است!!
چنانکه از کلمه طلاق معلوم می شود حرمت نکاح مجدد پس از سه انحلال در صورتی است که زوجه دایمه باشد والا زوجه منقطعه اگرچه چندین بار به زوجیت مردی درآید و به وسیله انقضا یا بذل مدت مفارقت بین آنها حاصل گردد بر آن مرد حرام نمی شود و می تواند مجددا به نکاح او در آید
ج_زوجیت باید هر مرتبه به وسیله طلاق منحل گردد
یعنی موجب انحلال زوجیت در هریک از سه مرتبه طلاق باشد خواه مرد او را طلاق دهد یا در حدود ماده((۱۰۲۹))و((۱۱۲۹))و((۱۱۳۰))قانون مدنی ایران به وسیله حاکم زوج اجبار به طلاق شود.
۲_جواز نکاح مجدد شوهر با مطلقه مزبور پس از ازدواج با مرد دیگر.
ماده بالا پس از ذکر حرمت نکاح مجدد زن با شوهری که سه مرتبه متوالی او را طلاق داده می گوید:((مگر این که به عقد دائم به زوجیت مرد دیگری در آمده و پس از وقوع نزدیکی با او به واسطه طلاق یا فسخ یا فوت فراق حاصل شده باشد)).
در این صورت شوهر اول می تواند با زن مطلقه سابق خود مجددا ازدواج بنماید. بنابراین زنی که شوهرش سه دفعه متوالی او را طلاق داده است فقط در شرایط زیر می تواند با شوهر مزبور مجددا ازدواج بنماید یعنی بدین وسیله حرمت نکاح مجدد شوهر با او زایل می شود .
شرایط محلل ؟؟
۱_زن مطلقه به عقد دائم دیگری درآید.
۲_محلل باید بالغ شرعی باشد.
۳_محلل باید با زن نزدیکی نماید.
۴_نکاح محلل منحل شود.
موسسه حقوقی عدل نیکان.