دختر بدون اذن و اجازه پدر میتواند ازدواج کند؟
برای این که دادگاه دادخواست دختر مبنی بر ازدواج بدون اجازه پدر را بپذیرد، شرایطی لازم است که در ادامه به آنها اشاره کردهایم:
اگر دختر باکره نباشد، شامل این قانون بوده و میتواند برای ازدواج با فرد دلخواهش اقدام کند.
اگر دلایل مخالفت پدر منطقی و کافی نباشد، قانون این حق را به دختر میدهد تا با مراجعه به دادگاه و طرح دعوا برای ازدواج اقدام کند.
اگر دختر قبلا با شخصی دیگر ازدواج کرده و حال همسرش فوت کرده یا طلاق گرفته باشند، نیازی به اجازه پدر برای ازدواج نخواهد بود.
در شرایطی که پدر دختر برای ازدواج رضایت ندهد اما جد پدری او با این امر موافق باشد، دختر میتواند برای ازدواج اقدام کند.
اگر دختر پیش از این به دلیل روابط نامشروع، بیماری و یا دلایل تعمدی بکارت خود را از دست داده باشد، نیازی به اجازه به پدر برای ازدواج نخواهد داشت.
در شرایطی که دختر باکره ازدواج کند و ازدواجش منجر به طلاق شود، اگر همچنان دختر باکره باشد برای ازدواج مجدد باید اجازه پدرش را بگیرد.
این قانون تنها مربوط به پدر و جد پدری دختر است و اگر هر دوی آنها از دنیا رفته باشند، اجازه سایر بستگان مانند مادر یا برادر شرط نخواهد بود.
اگر پدر یا جد پدری هر دو به دلایلی در دسترس نباشند و مجهول الحال باشند، باید برای کسب اجازه ازدواج از دادگاه اقدام کرد.
اگر ولی دختر در جنگ یا مسافرت باشد و برای مدت طولانی در دسترس نباشد، دختر میتواند به دادگاه خانواده مراجعه کند و برای این امر دادخواست دهد. اگر دادگاه با دلیل غیبت پدرش موافقت کند، اجازه را به او خواهد داد.
اگر پدر یا جد پدری از سلامت کامل عقلی برخوردار نباشند و دچار محجوریت (دیوانگی) باشند، نمیتوانند مانع از ازدواج دختر شوند.
برای مشاوره با وکیل خانواده با عدل نیکان در ارتباط باشید.
اگر پدر توانایی مدیریت مالی نداشته باشد و به قولی سفیه باشد، دختر میتواند بدون اجازه او برای ازدواج اقدام کند.
اگر دختر بالای سی سال سن داشته باشد و دارای هوشیاری کامل بوده و از قدرت تصمیمگیری خوبی برخوردار باشد، نیازی به اجازه پدر برای ازدواج نخواهد داشت.
به طور کل باید گفت اگر دختر باکره باشد، برای ازدواج موقت و دائم نیاز به اجازه پدر خواهد داشت. در غیر این صورت میتواند به راحتی برای ازدواج اقدام کند.