تنظیم لایحه چیست! جایگاه لایحه در محاکم قضایی؟
زمانیکه شما به یک دعوای حقوقی و کیفری وارد میشوید، یکی از راههای برقراری ارتباط با پروندهای که ایجاد شده است، لایحه میباشد. یعنی تفاوتی ندارد که شما در مقام شاکی یا کسی که از او شکایت شده، باشید. آنچه مهم است، دفاع از حقوق خود میباشد. شما ملزم هستید نکاتی را که در دفاع از خود مهم میدانید، به مراجع قضایی ارائه دهید. پس شما باید مطالب خویش را در قالب یک نوشته مکتوب به مرجع رسیدگی کننده ارائه دهید. از این نوشته تحت عنوان لایحه یاد میشود.
لایحه دفاعیه و کاربرد آن
زمانیکه یک دعوا به روند خود امتداد میدهد. مسیر شما با دادخواست یا شکوائیه آغاز خواهد شد. ولیکن طی مراحل بعدی شما میبایست به گونهای مرتب و منظم با پرونده هم قدم شوید. امکان دارد بارها و بارها به مراجع قضایی رجوع و به انجام دفاعیات از حقوق خود مبادرت ورزید. طی بیشتر این فرآیند شما میبایست در دادگاه تجدیدنظر و دادگاه بدوی، دفاعیات را به گونه لایحه دفاعیه ارائه کنید.
لازم به ذکر است که، دفاعیات شما میتواند نقش حائز اهمیتی را ضمن صیانت از حقوق خویش داشته باشد. البته این مسئله، که چه کسی این دفاعیات را تنظیم مینماید، به شدّت مهم است. چنانچه که شما دعاوی ملکی دارید، توصیه میکنیم لایحه شما به واسطهی یک وکیل ملکی تنظیم بشود. قطعاً لایحهای که توسط یک وکیل ملکی تنظیم شود، با لایحهای که توسط خود شما تنظیم میشود، تفاوت بیشماری دارد.
چه زمانی لازم است، لایحه دفاعیه ارائه دهیم :
ضمن دعاوی که مایل هستیم از خود دفاع نماییم، بهتر است لایحه حقوقی را قبل از جلسه دادگاه به دفتر دادگاه ارائه داریم. با این عمل احتمال آنکه نکته حائز اهمیتی فراموش شود و یا به ثبت نرسد، از میان میرود. چنانچه که لایحه ندهیم و تنها به اظهارات خود بسنده کنیم، امکان دارد خیلی مسائل را به فراموشی بسپاریم. از سویی منشی دادگاه در زمان ثبت مطالب و اظهارات، این موارد را از قلم خود بیاندازد.
از این جهت بهتر است آن را پیش از تشکیل دادگاه و یک روز پیش از آن به دفتر دادگاه تسلیم نماییم. گرچه که ما زمان داریم تا پیش از پایان رسیدگی به جلسه به واسطهی مقام محترم قضایی، لایحه حقوقی را به دادگاه رسیدگی کننده عرضه داریم. ولیکن بهتر است لااقل یک روز پیش از تشکیل دادگاه آن را ارائه بدهیم. در غیر از این حالت چنانچه بعد از پایان رسیدگی به پرونده، لایحه را به دادگاه تسلیم نماییم، قاضی ملزم به توجه بدان نخواهد بود.
تنظیم لایحه
در این بخش به این موضوعات خواهیم پرداخت
تنطیم لایحه به چه صورت است؟
لایحه چیست؟
چه کسی لایحه تنظیم میکند؟
برای تنظیم لایحه کجا باید بریم؟
به بخش تنظیم لایحه گروه عدل نیکان خوش آمدید . در متن زیر به توضیح مختصری در خصوص این بخش میپردازیم و به شما خواهیم گفت جهت نگارش لایحه خوب چه باید کرد .
تنظیم لایحه در موسسه حقوقی عدل نیکان
در خصوص لایحه اولین و مهم ترین سوالی که مطرح می شود معنا و مفهوم لایحه قضایی است. اینکه اساساً لایحه چیست؟ لایحه قانونی چیست؟ و آن به چه معناست؟ باید بیان کرد که لایحه هر گونه نوشته و متن مکتوبی است که افراد برای دفاع از خود و اثبات یک ادعا به مقام قضایی تحویل می دهند. به فراخور محتوای آن، یک لایحه می تواند لایحه دفاعیه یا لایحه کیفری یا لایحه حقوقی و مواردی از این قبیل باشد. لایحه ای که در آن خوانده یا متهم در مقام دفاع از خود آن را تنظیم کرده و تقدیم شعبه می کنند لایحه دفاعیه محسوب می شود. لایحه در امور مربوط به جرم و جنایت و در واقع در امور کیفری، لایحه کیفری نامیده و در امور حقوقی مانند دعوای اثبات مالکیت یا مطالبه وجه، لایحه حقوقی نامیده می شود.
فرق و تفاوت لایحه با دادخواست در چیست؟
در خصوص فرق لایحه با دادخواست می بایست به تعریف هر کدام مراجعه کرد. لایحه حقوقی نوشته ای است که توسط طرفین دعوا در پاسخ به ادعای افراد و در جهت دفاع از حقوق خود به مرجع قضایی تقدیم می گردد. اما دادخواست به نوعی بیان خواسته ای است که خواهان از خوانده داشته و آن را از طریق دادگاه صالح مطالبه می نماید. دادخواست فرم و قالب مشخصی دارد که می بایست به درستی تکمیل شود. در غیر اینصورت امکان رد آن وجود خواهد داشت. با تعریفی که از این دو ارائه شد شاید بتوان گفت یک دادخواست به نوعی لایحه محسوب می شود اما لایحه لزوماً دادخواست لحاظ نمی شود. برای تنظیم دادخواست میتوانید به بخش مربوط مراجعه نمایید .
تفاوت و فرق لایحه با شکواییه در چیست؟
همچنین در خصوص فرق لایحه با شکواییه نیز می بایست به تعریف هر کدام رجوع کرد. می دانیم برخی رفتارها طبق قوانین کشور جرم تلقی می شوند و مرتکبین آنها به مجازات مقرر محکوم خواهند شد. تنظیم شکواییه اولین مرحله برای شروع یک روند دادرسی کیفری می باشد که از سوی شاکی طرح می شود. شکواییه همان شکایت نامه بوده که مطالبه شاکی برای تعقیب، محکومیت و مجازات مرتکب جرم محسوب می شود. اما لایحه حقوقی نوشته ای است که توسط طرفین دعوا در پاسخ به ادعای افراد و در جهت دفاع از حقوق خود به مرجع قضایی تقدیم می گردد. بنابراین شاید بتوان هر شکواییه ای را به نوعی یک لایحه لحاظ کرد اما عکس آن همیشه صادق نیست.
فرق و تفاوت لایحه با دفاعیه در چیست؟
یکی از سوالاتی که راجع به موضوع لایحه پرسیده می شود فرق لایحه با دفاعیه است. همانطور که بیان شد که لایحه هر گونه نوشته و متن مکتوبی است که افراد از جمله خواهان و خوانده و نیز شاکی و متهم برای دفاع از خود و اثبات یک ادعا به مقام قضایی تحویل می دهند. حال چنانچه محتوای یک لایحه دفاع از یک ادعا یا اتهام باشد لایحه مربوطه دفاعیه محسوب می شود. این نوع لایحه معمولاً از سوی متهم و خوانده تنظیم و تقدیم شعبه رسیدگی کننده می گردد.
فرق و تفاوت درخواست با دادخواست در چیست؟
از سوالات پرتکرار در موضوع لایحه فرق درخواست با دادخواست می باشد؛ اینکه فرق درخواست با دادخواست چیست؟ آیا اساساً تفاوتی میان این دو وجود دارد؟ در این خصوص باید گفت که لایحه هر نوع نوشته ای است که طرفین دعوا آن را تنظیم کرده و تحویل مقام قضایی می دهند. محتوای یک لایحه می تواند درخواست از قاضی پرونده باشد. از طرفی در دعاوی حقوقی، خواهان برای اعلام خواسته خود، الزاما باید دادخواست خود را به دادگاه صالح، تقدیم کند و شروع رسیدگی با تقدیم دادخواست آغاز می شود. در حقیقت هر دادخواست یک درخواست محسوب می شود اما هر درخواستی دادخواست نمی باشد.
تنظیم لایحه کیفری به چه صورت است؟
بسیاری از افراد با وجود نیازی که به تنظیم لایحه دارند اما اساساً از این نوع خدمت بی اطلاع هستند. بنابراین پیش از هر چیز می بایست به این سوالات پاسخ داد. اینک
همانطور که بیان شد لایحه هر گونه نوشته ای است که خواهان و شاکی و نیز خوانده و متهم برای دفاع از خود و اثبات یک ادعا به مقام قضایی تحویل می دهند. یک مدرک حقوقی می تواند موجب قانع شدن قاضی برای صدور رای به نفع شما باشد. البته باید توجه داشت که برعکس آن نیز ممکن است. به اینگونه که شما با تنظیم آن اشتباه میتوانید خود را گرفتار کرده و از هدف خود دور شوید. بنابراین نگارش لایحه امری فنی و تخصصی بوده و از عهده همه افراد خارج است. یک لایحه با توجه به محتوایی که دارد می تواند کیفری یا حقوقی باشد. لایحه کیفری در امور جرم و جنایت و دادسرا و دادگاه کیفری مورد استفاده قرار می گیرد. تنظیم لایحه حقوقی نیز مربوط به حوزه حقوقی (مدنی) می باشد. همچنین چنانچه محتوای یک لایحه دفاع از یک ادعا یا اتهام باشد لایحه دفاعیه لحاظ می شود. در تنظیم لایحه دفاعیه کیفری و تنظیم لایحه دفاعیه حقوقی می بایست به نکات بسیاری توجه کرد. چراکه همانطور که گفته شد می تواند به سود یا به ضرر شما بینجامد.
سایت حقوقی عدل نیکان در کنار قرار دادن انواع مختلف لایحه به صورت فایل های آماده، مبادرت به تنظیم لایحه به صورت شخصی سازی و با توجه به موضوع پرونده و اوضاع و احوال شما می نماید.
تنظیم لایحه به صورت آنلاین
امروزه افراد با توجه به مشغله و دغدغه های زیادی که با آن مواجه هستند، بیش از پیش قدر فرصت ها و گذر زمان را احساس می کنند. از طرفی ممکن است برای هر کسی پیش آید که پرونده ای در یکی از مراجع قضایی داشته باشد و بخواهند بدون حضور در شعبه مطلبی را به عرض مقام قضایی برسانند. در اینجا تنظیم لایحه آنلاین می تواند برای این افراد بسیار حائز اهمیت بوده و راه حل مشکلات آن ها باشد. یکی از خدمات گروه وکلا و مشاورین حقوقی عدل نیکان است که توسط وکلای متخصص در حوزه لایحه نویسی در سریع ترین زمان و با بیشترین کیفیت انجام می گیرد.
بهترین لایحه را چه کسی مینویسد؟
افراد به خوبی متوجه اهمیت و تاثیر یک لایحه خوب برای رسیدن به حقوق خود هستند. در این بین طبیعی است که به دنبال بهترین لایحه باشند. در خصوص اینکه بهترین لایحه قضایی چیست باید بیان کنیم که تنظیم لایحه توسط وکیل ، بهترین لایحه است. البته وکیلی که در حوزه مربوط به موضوع پرونده ی شما متخصص و دارای دانش و تجربه کافی باشد. گروه وکلا و مشاورین حقوقی عدل نیکان بهترین وکلای سراسر کشور را گرد هم آورده تا در تمامی بخش های حقوق از جمله در قسمت لایحه نویسی بهترین خدمت را با نهایت کیفیت به شما ارائه کنند. بهترین لایحه دفاعیه و بهترین لایحه تجدیدنظرخواهی را نیز از عدل نیکان بخواهید.
روش لایحه نویسی
یکی از موضوعاتی که ممکن است برای شما هم مهم و ضروری باشد آموزش لایحه نویسی قضایی و روش لایحه نویسی است. در این خصوص دو نکته قابل ذکر می باشد:
اول در خصوص روش لایحه نوشتن و روش تنظیم لایحه؛ هر گاه شما بخواهید مطلبی را به قاضی شعبه اعلام یا درخواستی را مطرح کنید می توانید از تنظیم لایحه استفاده کنید. برای مثال بخواهید آدرس طرف دعوا یا شهود را ارائه کنید یا از مقام قضایی صدور دستور تحقیقات محلی را درخواست کنید و یا حتی از خود در برابر ادعا و اتهام وارده دفاع کنید. در این موارد می بایست در نوشته ای به صورت مکتوب و با رعایت تمامی آداب نگارش یک متن قضایی با احترام کامل و خطاب به قاضی رسیدگی کننده موضوع خود را مطرح نمایید. البته همانطور که گفته شد به جهت فنی و تخصصی بودن موضوع بهتر است در تنظیم لایحه از یک وکیل و یا مشاور حقوقی کمک بگیرید.
دوم در خصوص آموزش ارسال لایحه الکترونیکی و ثبت لایحه در سامانه ثنا؛ برای تنظیم و ثبت لایحه در ثنا می توان به صورت حضوری و ثبت لایحه در دفتر خدمات قضایی اقدام کرد. روش ارسال لایحه قضایی به گونه غیرحضوری نیز متصور می باشد. به این منظور تنها کافی است به سایت عدل ایران به نشانی www.adliran.ir مراجعه کرده و با چند کلیک ساده لایحه قضایی خود را به صورت آنلاین و الکترونیکی ارسال نمایید.
هزینه و قیمت تنظیم لایحه
آنچه در کنار کیفیت تنظیم لایحه می بایست به آن توجه کرد قیمت نوشتن لایحه ، هزینه نگارش لایحه و در واقع قیمت لایحه نویسی است؛ از مهم ترین دلایلی که موجب محبوبیت مجموعه حقوقی عدل نیکان شده است، علاوه بر کیفیت خدمات ارائه شده، قیمت این خدمات می باشد. اصولاً قیمت خدمات حقوقی به صورت غیرحضوری به خودی خود بسیار پایین تر از دریافت خدمت به نحو حضوری از وکیل است. حال در بحبوحه سایت های مختلف حقوقی، مفتخریم بیان کنیم گروه عدل نیکان برای ارائه هر نوع خدمت خود مناسب ترین هزینه را دریافت می نماید. چراکه معتقدیم مهم ترین درآمد ما کسب رضایت شما عزیزان است. قیمت تنظیم لایحه و هزینه تنظیم لایحه توسط وکیل متخصص عدل نیکان به فراخور نوع لایحه و سادگی یا پیچیدگی آن متغییر می باشد. لیکن به صورت پیش فرض قیمت لایحه نوشتن مبلغی کمتر از دو میلیون تومان خواهد بود. برای خرید لایحه می توانید بر روی حوزه سوال خود کلیک نمایید.هزینه تنظیم لایحه در موسسه حقوقی عدل نیکان تنها فقط 500 هزار تومان برای شما همراهان گرامی.